søndag, desember 31, 2006

Et riktig godt nyttår ønskes fra oss i Thailand. Her sitter vi på terassen og tenker på alle dere som er hjemme og koser dere. Våre varmeste tanker sendes med dette.

lørdag, desember 30, 2006

Her lages det pannekaker med egg, banan og kokosmelk. De er nyyyydelige.

Jeg begynner å tro at det er sant jeg.

fredag, desember 29, 2006

Denne traktoren er faktisk i daglig bruk. Det er nå 4 år siden første gang vi var her. Siden den gang har den nok blitt litt mere rusten, men den brukes fortsatt daglig til sjøsetting, og å trekke opp båter og vannscootere fra sjøen.

torsdag, desember 28, 2006

Hanekamp.
I dag kom vi over denne stolte karen. Hanekamp er populært her, og denne karen hadde ikke mindre enn 12 kamphaner som han pleide som sine barn. Da jeg spurte om å få ta bilde, tok han strakst fram sin beste hane og poserte villig. Gambling i alle former er ulovlig i Thailand og kamphaner gir status i dette miljøet. Illegal spilling foregår både i denne sporten og for eksempel thaiboksing. Da bytter store summer thailandske baht eier i løpet av en kamp.

onsdag, desember 27, 2006

Først var det massasje på stranda i en klokketime...
Så kom det en fruktbutikk forbi.
Om sikkerhet kan det sies mye. Legg merke til arbeidsstillasjen. Her jobber thaiene på bare bambusstenger. Hadde arbeidstilsynet i norge sett dette, hadde de vel dødd. Bildet ble tatt på tur ned til stranden. Da vi kom tilbake, var stillasjen ramla ned. Håper bare det ikke var folk oppi stillasjen da den falt.

tirsdag, desember 26, 2006

Sånn ser det ut inne på stua og kjøkkenet i leiligheten vår.

Helene var på besøk. Her koser hun seg på stranden sammen Anne Kristin.

Og sånn ser det ut utenfor terassen vår. Det er forresten Helene som koser seg ved bassenget også.

Mat må man ha.

mandag, desember 25, 2006

I dag er det 1. juledag, og hva er da mere naturlig enn en tur på stranda. Her er noen bilder fra dagen i dag så langt. Nå er det en tur innom dusjen før vi skal ut for å spise.

For thaiene er det viktig at åndene trives. I alle thailandske hjem finnes et slikt åndehus der de setter ut mat og drikke hver dag.

I dag har det vært bare avslapping på stranda eller i fjæra, som nordlænningan sei

Dette er gatekjøkken på thai. Her kan du velge grillspyd i glassmonteren. Deretter grilles maten på grillen som selvfølgelig også er medbrakt.

Is hører selvfølgelig med til strandkosen.

søndag, desember 24, 2006

Nå har vi spist oss god og mett. Vi har nå kommet tilbake til leiligheten vår etter å ha spist oss stappmette på norsk julemat. Lutefisk, pinnekjøtt og ribbe i overflod. Akkurat som hjemme. I går var vi innvitert til Sag-Na`s bursdagsselskap. Der ble det servert thaimat. Også det var kjempegodt. Det ble også servert rikelig med sterk drikke så i dag har formen vært sånn passe. Sag-Na er forresten byggmestern som står for byggingen av alle husene for Nordic Group, som vi har kjøpt leiligheten av.

Frokost

Her er det bare gutter

På bursdagsselskap ti byggmester Sag-Na

Julemat som hjemme

fredag, desember 22, 2006

Nestsjefen har ankommet pattaya, og omfavnelser og hilsninger er unnagjort. Den første Ati (securitysjefen) spurte etter var Steffen. Måtte derfor legge ut et fjorårsbilde igjen der Ati står ved siden av Steffen. Bildet er forøvrig tatt når barn og barnebarn dro hjem herfra. De øvrige på bildet er staben som jobber på Nordic Garden Hotel. Kommer snart tilbake med nyere bilder.

torsdag, desember 14, 2006

Sjefen dro til thailand uten å ta med seg utstyr for å legge over bilder fra fotoapparat til blogg. Vi må derfor med skam bekjenne at det ikke kommer nye bilder før nestsjefen ankommer. Det skjer sannsynligvis rundt den 21. desember. inntill videre får vi legge ut et bilde som er tatt fra balkongen vår i fjor.

fredag, desember 08, 2006

Her er et oversiktsbilde av området mellom Pattaya og Jomtien. Her tilbringer vi så mye som mulig av den norske vinteren. Temperaturen her ligger vanligvis på rundt 30g både i luft og vann, så dette er medisin for giktiske kropper.