onsdag, januar 31, 2007

I dag har vi vært på fisketur, og her er båten vi dro ut med.

Her har vi tatt oss tid til en liten badepause på en øy utenfor her.

Her er en krabat som vi fikk øye på oppe på stranden..


Mr Montree har fått den første fisken og er selvfølgelig lykkelig for det.

tirsdag, januar 30, 2007

Disse glade jentene traff vi på markedet i Jomtien, hvor Svein kjøpte shorts til 13 kr og Kiss kjøpte bhèr til under 10 kr stykket og sko til 17 kr. Som dere ser av bildet koster dongeribukser og skjorter den nette sum av 50 Baht, dvs ca.9 norske kroner.
Vi måtte jo også ha oss noe å spise, derfor stoppet vi ved en bod og kjøpte nystekt fisk som vi tok med videre til en liten kafe hvor vi kjøpte noe å drikke. Her fikk vi også utlevert både tallerken og bestikk, så det er helt ok å nyte medbrakt på en kafe i Thailand.

søndag, januar 28, 2007

Etter en deilig dag på stranden, tok vi en tur opp til kveldsmarkedet for å kjøpe litt mer lett sommertøy. Det ble ikke så mye handling, men desto mere titting. Her kan nemlig alt kjøpes enten du er på utkikk etter ny bil, kjeledyr, klær, mobiltelefon eller mat. Alt tenkelig er det mulig å få kjøpt.

Vi hadde tenkt oss på restaurant etter markedet, men her var utvalget så stort i thaimat at vi ble gode og mette. Vi dro derfor rett hjem, og i morgen er det tidlig opp for å spille golf igjen.
Noen er sjef og andre er det ikke. I dag har Steffen bursdag, og da er det i alle fall han som er sjef. Derfor, her er et bilde av sjefen foran en som er god på pannekaker, og bare så dere vet det, i år er han ett år eldre enn på bildet...

fredag, januar 26, 2007

Ja mat må man ha, og jaggu kom det en mattyv forbi restauranten... Lurer jammen på om vi bruker samme frisør jeg.

onsdag, januar 24, 2007

"Skumringstimen", som kun er noen få minutter, er ved 18.30-tiden, og byen gjør seg klar til kveldsskiftet. Noen barer er åpen 24 timer i døgnet mens andre kun er åpne på kvelden og natta, men alle venter på storinnrykk ved kveldingen. Utrolig hvordan livet kan pulsere her i Pattaya når "falangene" skal loppes for baht. Noen vil ha jenter, noen vil ha gutter og noen vil ha begge deler, dvs katoyer (gutter utkledd som jenter), så man kan jo si at her er det noe for enhver smak.

tirsdag, januar 23, 2007

Blandt barer og restauranter inne i Pattaya er det trangt om plassen. Midt inne i mylderet har noen funnet ut at det er behov for bensinstasjon. Dette skulle branntilsynet i Norge ha sett tenker jeg. Hehe.

mandag, januar 22, 2007

Buddismen er utbredt her nede, og buddafigurer finnes over alt. Dette er en figur som vi ser fra en av golfbanene vi spiller på. Den er risset inn i fjellet, og belagt med ekte bladgull. Jeg har forsøkt å finne ut hva som står skrevet i teksten under figuren, men det har jeg foreløpig ikke lyktes med. Legg merke til hvor stor figuren er i forhold til folket. Jeg lover at denne synes godt på lang avstand.

torsdag, januar 18, 2007

Vi viste ikke at du starta bar da du var her i fjor Erling, men vi fant den, helt syd på Jomtien rett ved siden av hønsehuset.

onsdag, januar 17, 2007

Her har vi funnet oss noe grillmat igjen. Nam-nam.
Her bor hele familien til Mama Lang som driver stolutleie og restaurant på stranden. Med stort og smått, har de 6 barn. Mon tro hvor lenge traktoren her har vært i bruk der nede, og mon tro om den noen gang kommer ut av hagen igjen.

mandag, januar 15, 2007

Det bygges over alt her nede, og arbeidsdagene er lange. I går gikk vi forbi denne arbeidsplassen, hvor de hadde fått besøk av en kar som selger klær. Man slipper jo å bruke den knappe fritiden på å reise til butikken når butikken kommer til deg, og attpå til i arbeidstiden da gitt!

Lørdag kveld var vi på beachparty, og her er noen av dem som jobbet for at vi skulle få en vellykket aften. Det er Mama Lang til høyre, hennes datter i midten, og tro det eller ei, men det er hennes sønn til venstre. Han er en katoy, dvs en gutt som vil bli jente, og jobber til daglig på en restaurant nede i gata her som vi kaller "plastikken". Navnet kommer av at stoler og bord utenfor er av plast.

En merkelig kreasjon som opptrådte for oss og forventet "kongebrev" i bhèn. Kongebrev er det samme som pengesedler som alle har bilde av kongen. Navnet kommer fra barjentene som har funnet seg en falang. Mange får nemlig kongebrev fra falangen etter at han har reist hjem. Lettlurt?

fredag, januar 12, 2007

Man skulle tro at Thailand var et lite land, men det er det altså ikke. Badestranden på Jomtien er mange mil lang, men likevel er det en del mennesker som føler for å klumpe seg sammen på denne måten. Dette må være mennesker som ikke vil bli brun, for det kommer nemlig ikke ett solstreif inn mellom parasollene. Dette må vel være beviset på at vi mennesker er flokkdyr?????

torsdag, januar 11, 2007

Her er vi sammen Mette og Jahn Erik på en typisk thairestaurant. De serverer fondue og grillmat av fisk, skalldyr og kjøtt. Det koster 119 baht pr stk. (ca 20,-kr) Da kan du spise til du sprekker og litt til.

Møbelforetningen kom påbesøk i dag. Da vi var på tur til stranden i dag tidlig, kom denne karen utenfor terassehuset vårt. Her kan du kjøpe møbler av alle tenkelige sorter.

søndag, januar 07, 2007

Idag har vi vært inne i Pattaya og ruslet blandt de andre turistene. Det har vært litt overskyet og vi har faktisk opplevd noen få regndråper. Her kan dere se bilder fra det daglige livet her i Thailand. Her lages noe som heter papaiasalat. Den er ganske sterk, men nydelig på smak. Ingredienser er bare forskjellige grønnsaker og chili som knuses i en mortel. Og så er jo restauranten ganske mobil ikke sant?

På bildet under er det snaddermat som lages. Det består av forskjellige sorter biller som er grillet. De er sprø som potetgull og knaser når de tygges. Ypperlig som lørdagskos.

lørdag, januar 06, 2007

Her ser vi en baht-buss. Det er rett og slett en pickup som har seter bak i lasterommet. Her kan du hoppe på og bli med så langt du vil. Du betaler bare 10 baht når du går av bussen. !0 baht er det samme som 1,70kr. Men dersom du bestiller den til en bestemt adresse er det en taxi. Da må du betale 100 baht når du går av, men det spiller ingen rolle hvor mange passasjerer dere er.

fredag, januar 05, 2007

Nærbutikken til gamlemor som vi pleier å kalle den. Butikken ligger like opp i bakken, ca 150m fra der vi bor. Her handler vi stort sett alt av drikkevarer og så videre. 5 minutter etterpå har junior levert varene hjem til oss.
Ellers har jeg gått min første runde på 18 hulls golfbane i dag. Det gikk kjempefint, men måtte hvile en del etterpå. Konstanterer med fornøyelse at formen er stigende.

torsdag, januar 04, 2007

Først kom det en "busslast" med arbeidsfolk til byggeplassen.......
Så kom kantina rullende. Ganske praktisk....

onsdag, januar 03, 2007

Litt morsomt med juletre i fjæra da.
På min daglige vandring kom jeg over dette treet som stod ferdig pyntet. Thaiene plukker ikke inn julepynten før langt ut i februar. Da er det nemlig nyttårsfeiring for kineserne, og de er jo også hit på ferie. Det er jo mulig at treet får nok vann her i sjøkanten da...

tirsdag, januar 02, 2007

Helstekt gris er en selvfølge ved alle partyer her nede. Det kommer i tillegg til all thaimat og falangmat. Falang er det thaiene kaller oss som er hvite. Det skal egentlig hete farang, men thaiene kan ikke si "R". Det betyr at vi har gått i over en uke og hørt thaiene si "melly clismus".