mandag, januar 28, 2008


Morsom sak.
Her om dagen stakk vi innom en byggvareforretning for å kjøpe noen greier til å forsterke sengene våre med. Vi hadde på forhånd målt opp det vi skulle kjøpe og skrevet det ned på en lapp. Da vi ankom butikken var det mange som var nysgjerrig på hva vi hadde der å gjøre, og da vi hadde vist frem lappen og bestilt, var det strakst 6 thaier i gang med å effektuere bestillingen. Som dere ser er det noen som er mere aktive enn andre, men like fullt, de deltar. Forbauselsen ble også stor da regningen skulle betales. Hele 100 baht (ca 17 kr.) måtte de ha for jobb og varer. Da tenkte jeg, prøv å gå inn på en Norrsk byggshop å se hva du får for 17 kroner. Vi fikk forsterket understellet på 2 store dobbeltsenger.

søndag, januar 27, 2008


Koh Lahrn.

Først må vi nevne det viktigst. Steffen har bursdag i dag og har blitt en STOOR gutt på 7 år. Vi gratulerer så mye, og mange klemmer sendes fra Thailand.

Så over til det hverdagslige. En dag var vi på en øy rett utenfor Pattaya. Øya heter Koh Lahrn og det tar ca 40 minutter ut med båt. Her er det mye finere vann enn inne på fastlandet, og det er også en populær utfart for Thaiene i helgene. Vi tok en hurtiggående båt som førte oss direkte til en strand litt syd på øya, og der måtte vi over i en longtailbåt som tok oss den siste biten inn til stranden.

Forrige dagen var vi ut og kjøpte takvifter som vi nå har fått montert over sofaen, spisestubordet og over hver av sengene på soverommene. Dette var en god investering som vi burde ha montert for lenge siden, men nå er det heldigvis på plass.


Tannlegeprosjektet til Svein er nå startet opp, og han er til tannlegen flere ganger i uken. Han skryter veldig av tannlegen som er veldig forsiktig , men også svært nøye. Hele tiden passer de på at det heller ikke skal gjøre vondt, og når de setter bedøvelse bedøver de først tannkjøttet med en krem før de setter sprøyten. Akkurat som på små barn.

torsdag, januar 17, 2008


Avslapping ved bassenget.
Først var vi på markedet for å kjøpe mere sommertøy. Deretter var vi til tannlegen for å bestille time til heloverhaling av en kjeft som ikke har sett tannlege på flere år. I dag kl 15.00 kommer dommen, og jeg gruer meg. Etterpå var jeg en tur på drivingrangen for å teste ut de nye golfkøllene mine. Resten av den dagen ble tilbagt ved bassenget, og det er da ikke så ille her heller da? Ellers må vi nesten nevne, for de som er litt kjent, at det har skjedd en del forandringer her på Nordic. Gamle Nordic Garden hotell brukes ikke lenger som hotell, men benyttes som bolig for noen av de ansatte. Restauranten er imidlertid oppusset og drives av Somsiri. Det sies at den er bedre enn den noen gang har vært.
Hele administrasjonen i Nordic Group er flyttet opp til Nordic Hill, og der er restauranten til Nordic også. Kalle, som er adm. dir., har lenge sagt at nå er det slutt på byggingen av nybygg her ved Nordic, men det bygges fortsatt.

mandag, januar 14, 2008



Svein har kjøpt seg nytt golfsett, og i dag sto han opp allerede kl 7 for å få teste det ut på korthullsbanen som ligger i gata her. Etter noen timer ble varmen for intens, og nesen ble satt mot stranden og Kiss fikk en time etterlengtet kroppsmassasje av Marie. På veien hjem ble det nydelig mat i en lokal restaurant som holder til i et bambusskur. Når vi kom hjem sto det lokale, mobile matmarkedet parkert utenfor. Her får man kjøpt det meste: stort utvalg i kjøtt og fisk, de mest vanlige grønnsakene og urtene som benyttes i thaikoking samt en god del annet. Nei, man trenger ikke dra langt for å få tak i noe, denne bilen kjører en fast rute hver dag og som dere ser blir den flittig benyttet.

søndag, januar 13, 2008

Jeg har lovet et bilde av motorsykkelen på bloggen, og her er vidunderet.

I skrivende stund har klokka akkurat passert seks på ettermiddagen, og mørket kommer sigende her. Gradestokken har krøpet helt ned mot 28, og vi sitter på terassen og planlegger kveldens måltid. Det blir sannsynligvis en liten tur ned i gata her på en av de lokale restaurantene.

lørdag, januar 12, 2008



I dag har vi vært på en liten svipptur med motorsykkelen inn til Pattaya sentrum. Det påstås at byen med omegn har ca 4,5 millioner innbyggere i den travleste høysesongen, og trafikkbildet kan derfor virke noe kaotisk. Jeg kan forsikre dere at det er det også, men pussig nok så er det svært få hissige sjåfører. De få som finnes er selvfølgelig turister.