onsdag, februar 29, 2012

Oppdraget utført

Nytt gulv ferdig.

litt støvete ennå, men det kommer seg

litt støvete her også kanskje

her drar gamlegulvet
Ja da er det nye gulvet på plass og resultatet må vi si oss veldig fornøyd med. nå gjenstår bare å bestille vask så er leiligheten klar til bruk igjen.

Temperaturen

Temperaturen ute og inne
Hører rykte om at våren er kommet til det Norske land, men her tror jeg jammen vi må si at sommern er kommet.. Jeg tror jammen den har kommet for å bli også jeg...

Badegulvet til naboen

Ny flis er i ferd med å komme på plass og denne gang har vi påsett at det benyttes skikkelig flislim.

 Litt pirk med å få fjernet gammel flis rundt dusjen.

Stort sett var det bare å plukke flisa av gulvet, for alt var mer eller mindre løst.
Ja nå er prosjektet med å skifte flis på badegulvet til våre kjære naboer godt i gang, og jeg tror de kan være meget glad for at dette blir gjort etter de har dratt hjem, for hele leiligheten har nå fått et fint lag med grå murpuss. Det er to iherdige flisleggere, så det kan faktisk se ut som de klarer det på de to dagene de antok.
Tvilen til de ble i begynnelsen svært stor da de kom med både brune og  hvite fliser i tillegg til de naboene hadde tatt ut. Disse hadde de tenkt å bruke som bårder rundt langs veggene og rundt dusj og toalett. Men ta det bare med ro kjære naboer dette ble stanset!!

Naboene reiser hjem

Så var det tid for å si farvel til våre gode naboer. Det har vært riktig koselig og vi vil nok savne dere. Det blir nok litt tomt i begynnelsen. Ha en riktig god tur hjem til Bergen så snakkes vi senere. Vi lover å følge opp reparasjonen av badet deres.

tirsdag, februar 28, 2012

innkjøp

Enkelte ganger må man bare gjøre noen innkjøp.

lørdag, februar 25, 2012

Oversiktsbilde Pattaya

Bildet er tatt fra utsikten oppe på toppen her.Nede til venstre ser vi båtpieren der vi tar båten ut til Koh Larn fra. Vi ser også noen båter som fungerer som restaurant. Det er de to største båtene rett utenfor pieren. Ellers ser vi badestranden i byen Pattaya. Den strekker seg nesten fra den ene enden til den andre enden på bildet.

fredag, februar 24, 2012

Hva skal vi spise mon tro


Når menyen ser sånn ut... Hva vil du da velge å spise?

torsdag, februar 23, 2012

Ny nabo

Nå ser det ut til at vi får ny nabo i Terrace. Inntil i dag stod det en plakat på tomta med "land for sale", men nå henger de opp et banner som tyder på at tomta er solgt, og da er vel ikke byggestart langt unna.

Fra markedet

 Nydelig bakverk til 5 baht for stykket (1 kr)
 Sushi også 5 baht for stykket.
div blomster
 Nydelig thaimat
Kiss kjøper tørket kjøtt

tirsdag, februar 21, 2012

Trafikkbilder

Må bare legge ut en liten film som viser trafikksikkerheten i landet her. Legg merke til motorsyklene som kommer kjørende. Enkelte ganger er det opptil 9 familiemedlemmer på en motorsykkel, og de minste fungerer som støtfanger. Her er det nemlig bare han som kjører som trenger å ha hjelm på seg. Og hjemme får man kjempebot for ikke å bruke sikkerhetssele. Enhvær må passe på seg selv sier de i dette landet. Hva sier du?

Dagens middag

Nå har vi vært i thailand en tid og koser oss med god thaimat ganske ofte. Tiden etter vi kom har vært preget av mye rask i sjøen på grunn av flommen i Bangkok. Men nå de siste dagene har sjøen vært helt klar og fin. Ting har begynt å vende tilbake til normalen med Tonic i butikkene igjen, ren og fin sjø, og jevn tamperatur på like under 30g natt og dag. Kort sagt, dagene er herlig både for giktiske og andre kropper.

lørdag, februar 18, 2012

Pannekaker

Her lagees pannekaker med egg og banan på sidevogna til motorsykkelen.

LPGA er i Thailand


Verdens beste golfdamer spiller turnering på en av golfbanene nær oss, og vi måtte selvsagt se hvordan det går med Tutta. På det nederste bildet gjør hun klar for birdiputt på det 18. hullet. Like etterpå ble det blåst i hornet, og spillet stoppet pga torden og lyn. På det andre bildet ser vi ei overlykkelig jente fra Hitra. Hun hadde fått golfballen som Tutta brukte på runden. Kanskje en kommende golfstjerne skal du se. Etter to av fire dagers spill ligger Tutta på fjerdeplass.

torsdag, februar 16, 2012

Elio 1 år

I dag er vesle godgutten vår 1 år gammel. Masse bursdagsklemmer og gratulasjoner sendes fra Bessa og Morfar i Thailand. Vi gleder oss veldig til vi får besøk snart.

onsdag, februar 15, 2012

Bente reiser hjem

Vi har nå hatt 3 kjempekoselige uker sammen med Bente, men i dag setter hun nesen mot Norge igjen, selv om hun absolutt kunne tenke seg å være her litt lenger. En siste "Krauter Bitter" på terrascen måtte vi selvsagt ha (for helsa`s skyld) mens vi venta på taxien.
Planene for utflukter var mange, men få ble gjennomført. Hun har derfor mange gode grunner til å komme snarlig tilbake. God tur hjem Bente, vi sees til påske!

Valentine`s day

I dag er det Valentines dag og siste dagen for Bente her i Thailand. Da måtte det tas en finpuss på neglene på både hender og føtter, og en liten fotmassasje var heller ikke å forakte. Lunsjen ble innttatt på Cabbages and Condoms der innehaveren har blitt mangemillionær på import av kondomer til Thailand. Draktene til dukkene på bildet er derfor kun laget av kondomer. På kvelden gikk turen til Le Saigon, en restaurant i 23. etg. rett ovenfor oss og hvor man har nydelig utsikt over hele Pattaya området. Her satt vi ute og ble servert en 5-retters Valentine`s meny som smakte helt fortreffelig.


tirsdag, februar 14, 2012

Fiskebåt

I skrivende stund er en ny fin dag i emning her på terracen. I dag har damene planer om å få stelt litt på beina sine, for deretter å "lide"seg gjennom en to timers massasje.
Temperaturen har, siden vi kom, ligget stabilt på like under 30- tallet, men vi har da vårt å stri med vi også. Mens dere hjemme i Norge sliter med snømåking og influensa, har vi her i Thailand store problemer med å få tak i tonicwater. Hvordan i alle dager skal vi få laget oss en gin & tonic uten det. Fabrikken i Bangkok har nemlig hatt oversvømmelse og det ser virkelig ut som det drøyer før de er i gang igjen. Nå tenker jeg det er mange som synes synd på oss ja.
Gårsdagen ble nytet på Koh Larn, og på tur ut dit passerte vi denne fiskebåten.

søndag, februar 12, 2012

Hos skreddern

Da er bursdagsfeiringen til Bente behørlig unnagjort. En helt nydelig middag ble inntatt på "My Way" inne i byen. Dagen gikk stort sett med til å kose oss på terrassen, for Bente hadde i utgangspunktet avtalt å komme til skredderen for å prøve en kjole som hun hadde bestilt. Etter noen misslykkede besøk i hans butikk gikk damene lei, og ringte og ga han beskjed om at nå fikk han jammen komme til oss, og det gjorde han omsider. Kjolen satt som et skudd, men små endringer ble avtalt. Bilde av kjolen blir ikke publisert enda, men vi legger ut et bilde fra når skredderen tok mål.

lørdag, februar 11, 2012

Gratulerer med dagen Bente

Vi gratulerer Bente på det hjerteligste med dagen, og lover å gjøre vårt beste for at dagen skal bli så minnerik som mulig. Bildet er fra gårsdagens middag på en fransk restaurant i nabolaget, men kveldens middag skal inntas på en nederlandsk restaurant inne i byen etter jubilantens ønske. Bilde kommer.

torsdag, februar 09, 2012

Koh Samedt

Vi ble hentet av taxien litt før halv ti på mandagsmorgen og satte kursen mot Koh Samed. Taxituren tok ca 1,5t og deretter ble det en ferjetur på ca. 40min. Øya har nydelige pudderhvite strender og deilig klart vann. Vi fant oss raskt en hyggelig liten bungalow bare noen få meter fra stranden hvor vi ville tilbringe det meste av tiden de neste døgnene. Her spiser vi både frukost og lunch, bader og soler oss og får oss litt massasje på dagtid. Når kvelden nærmer seg flytter de restauranten helt ned i vannkanten så også middagen inntas her. Etter tre herlige dager på stranden måtte vi sette nesen hjemover og ferjeturen ble trygt ivaretatt av Kaptein Svein.





lørdag, februar 04, 2012

Chopping

På vår lille utflukt og choppingtur til Pattaya i dag, kom vi over mye rart. Først var det flyet som så ut til å ha kjørt rett i veggen på "Royal Garden" som kjøpesenteret heter. Deretter kom vi over to gutter som satt midt i et kryss og røkte vannpipe.

Ved bassenget


I dag har vi bare koset oss ved bassenget, spilt litt 10000 og hørt på lydbok. Etterpå spiste vi litt grillmat på terassen før vi nå har tenkt oss en tur til skredderen for så å ta turen til byen for å shoppe litt.

På stranden


Her sliter vi oss gjennom nok en hard dag på stranden. I bakgrunnen ser vi baren til Mamma Lang. Der kan vi sitte i skyggen under en parasoll å nyte en kald forfriskning når det blir for slitsomt å ligge på solsenga å høre lydbok.

fredag, februar 03, 2012

Thaiboufet




Det store problemet vi har til daglig er hvor vi skal spise middag. I går falt valget på den thailandske boufet-restauranten her nede. De selger desverre ikke vin, så det måtte vi ta med selv. De smiler alikevel fornøyd og kommer med glass for å drikke vin fra. Prøv det på en restaurant hjemme dere. Etter en meget god og hyggelig middag tok vi en limmosin hjem igjen.

onsdag, februar 01, 2012

Kjempesmell


Da vi satt ved frokostbordet i går, hørte vi plutselig et kjempesmell fra utsiden. Det hørtes ut som en bombe eksploderte, men det viste seg fort at det brant i strømkablene rett utenfor. Vi ble da, naturlig nok, strømløs men vi spiste ferdig frokosten før vi dro til markedet. Det lokale e-verket var raskt på plass for å skifte kabler og det hang thaier i de fleste stolpene rundt oss. Vi har sagt, i mange år, at det er et under at det elektriske virrvarret her nede virker, men i går var det altså slutt. Det var forresten bare flaks at ingen ble skadet, for det var brent store hull i både asfalten og nedløpsrørene på huset. På markedet var det som vanlig et yrende liv med mange mennesker og forferdelig varmt. Bente og Kiss handlet, mens Svein satt på en kafe rett utenfor og skulle være oppasser. Der kunne vi bare avlevere de innkjøpte varene og entre markedet igjen. På veien hjem stoppet vi på en fransk restaurant rett ved markedet og kjøpte middag. Når vi var på hjenvei var vi svært spente på om vi hadde fått strømmen tilbake, så lettelsen ble stor da vi svingte inn i gaten vår og så at hele bygget var opplyst som vanlig.