tirsdag, januar 29, 2013

My Way

Verdens beste biffer
På den nederlandske restauranten "My Way" var alt ved det vanlige. Fantastisk god mat med like fantastisk tilbehør. Vi bare må ha en tur innom den restauranten en gang i blant, og vi har ennda ikke blitt skuffet. Etterpå måtte vi selvfølgelig ta en liten tur innom "walking street" for å se på livet.

søndag, januar 27, 2013

Usminket pizza på terrassen

I kveld er det hopprenn i Vikersund, og her i Thailand har vi fått noen regndråper de siste dagene. Før vi benker oss foran tv-skjermen for å se på skiflygning har vi derfor vært ute for å kjøpe pizza. Måltidet blir inntatt på terrassen, og som dere ser, temperaturen er fortsatt upåklagelig.

onsdag, januar 23, 2013

Gladmelding om Indisk

Så var tiden kommet til å forsøke oss på litt indisk mat igjen. Etter at vår yndlingsrestaurant på toppen av soi 5 ble solgt i fjor og maten der ikke lenger var noen opplevelse, har vi vært på stadig utkikk etter en ny og god indisk restaurant i nærheten. Etter litt diskusjon bestemte vi oss for at vi likevel ville gi de nye eierene på vår tidligere yndlingsrestaurant en ny sjanse, det hadde tross alt gått ett år og det kunne jo hende de hadde fått ny kokk? Med bange anelser satte vi kursen mot toppen av soi 5 og der hadde de gjort en del oppussinger uten å ødelegge den koselige atmosfæren der. Maten ble bestilt av en rikholdig meny og da vi fikk den på bordet var det ingen tvil om at de hadde ny kokk. Maten smakte nyyydelig! Så til alle sammen som har savnet den gode maten der kan vi bare sende en gladmelding om at den er tilbake!

tirsdag, januar 22, 2013

På Koh Larn

Badenymfer
Vi har i dag tatt turen over til Koh Larn for første gang i år. Det var som vanlig svært mange mennesker der, men vi klarte alikevel å skaffe oss liggestoler på 1. rad. Her er det faktisk en del luftigere enn litt lenger bak i rekkene. Sanden var som før om årene kritt hvit og vannet krystal klart, så dukkertene ble mange.
Tove og Kiss
Etter å ha vært her en uke fikk vi besøk fra Oslo. Tove har aldri vært i Thailand før, men ser ut som hun stortrives her og skal ikke hjem før etter 1 mnd. Her ligger vi og koser oss på solsengene og ser på det yrende badelivet rundt oss. Her er det folk som bader omtrent uten en tråd og noen bader fullt påkledd. Noen thaier har med seg metalldetektor og går stranden frem og tilbake i mange timer for å prøve å finne noe av verdi som badegjestene har mistet i sanden.
Tove, Kiss og Svein

mandag, januar 21, 2013

2013 er i gang, eller 2556 som det heter i Thailand

Kiss får litt eksperthjelp fra Bird med tilberedning av Thaimat.
Etter noen dager med restaurantmat er det deilig med litt hjemmelaget. Ekspertisen på thaimat er ikke den beste for husmoren så hu setter stor pris på litt eksperthjelp fra lokale eksperter. Så etter en handletur på matmarkedet  sto matlaging medfølgende forklaringer og undervisning for tur, og resultatet var fantastisk. Wigdis og Terje var gjester og de påsto at det var noe av det beste de hadde spist av thaimat, noe som både Svein og Kiss sa seg helt enige i. Så med litt mer av både øvelse og eksperthjelp kan det jo hende at noen kan få smake på resultatet etter hjemkomst.
Utsikten vår fra terrassen i år.
Brødrene i godstolene
Einar kom (sammen med 4 andre venner) også på et hyggelig besøk hos oss i år og her slapper brødrene av i godstolene på terassen. Han storkoste ser her og med en lillebror som informant var det ikke vanskelig for dem å finne både gode restauranter og andre severdigheter her i området.
Det ferdige resultatet fra kokkene.