fredag, mars 22, 2013

Betongbil som kjører på gass

betongbil som kjører på gass.
Her i Thailand kjører de fleste langtransporter på gass. Det er imidlertid første gangen jeg ser en betongbil som bruker gass som drivstoff. Legg merke til gassflaskene som er montert bak førerhuset. Kanskje thaiene er i ferd med å innføre en trend som burde ha vært vurdert i Norge?

torsdag, mars 21, 2013

Det gode liv.

Is er en selvfølge i ferien

Når det er så varmt som nå er det deilig med en avkjølende is, og Elio har en glupende apetitt på dette.


Og bading

Morfar fikk en travel dag på stranden da han utallige ganger måtte ut i sjøen for å følge både Elio og Sigurd ut i det våte element.


Gutta boys (Steffen og Sigurd)

 Gutta har alt fått en frisk farge i kinnene etter kun en dag på stranden. Her er de gode og mette etter en bedre middag på den indiske restauranten vi har i nærheten.


17 tilbords for å feire bursdagen til Lars Petter ( farfar til Elio)

Lars Petter, Elio og Petter Følger ivrig med når vrakrestene fra båten endelig blir fjernet.

Etter flere uker med vrakgods fra den havarerte båten som ble liggende på stranden, kom det endelig noen fra kommunen og fikk dette fjernet. Da det ikke er så ofte at noe spesialt skjer på stranden ble dette en severdig begivenhet, og store meskiner for en liten gutt er spennende.


onsdag, mars 20, 2013

Endelig

Endelig var dagen kommet til vi fikk besøk fra Norge. Her er noen av gjengen i ferd med å få seg litt mat på Somsiri garden Restaurant.

mandag, mars 11, 2013

Vedhogst


Skulle tro at kulden har meldt annkomst her i Thailand, for nå har vaktmester og gartner begynt vedhogst i hagen her. Forklaringen er vel heller at hagen har grodd til litt for mye vil jeg tro, for i skrivende stund er det fortsatt 30 grader, og alt tyder på at det ikke vil forandre seg vesentlig med det første.

Så lenge skutan kan gå

En dag vi var ute på båttur møtte vi denne søkklasta skuta innenfor moloen. Jeg bare lurer på hvordan dette vil gå når den kommer ut på åpent hav. og bølgene begynner å slå over dekket. Vi var på tur inn så vi vet ikke fasiten, men vi håper det gikk bra.

mandag, mars 04, 2013

Lunch på terrassen

I dag syntes vi det var passende med en lunch på terrassen. Spekemat og sommeraquavit bringt fra Norge, og Singha øl fra thaland samt hjemmelaget potetsalat og nykokt blomkål. Kjempegodt.

søndag, mars 03, 2013

Troperegn

Og sånn kan det bare regne her og i trøndelag. Den store forskjellen ligger i at her er det fortsatt like varmt, og så er det like fint igjen om noen minutter.

Golfgjengen

Golfgjengen på tur.
Den glade golfgjengen er nok en gang klar til en 18 hullsrunde. Bildet er tatt på første utslag  med klubbhuset i bakgrunnen.

lørdag, mars 02, 2013

Forlis

Den siste uken har vi vært vitne til effektiv ødeleggelse av en båt ved stranden. Skuta var sannsynligvis fortøyd der pga maskinproblemer, for den lå der i noen dager før den sank første gangen. Da ble båten liggende slik vi ser på bildet over her. På fjæra sjø fikk hjelpemannskaper lensa båten så den fløt fint igjen. De slepte den da litt lenger ut og fortøyde den der. Dagen etter var båten igjen sunket, og hjelpemannskaper var, nok en gang, på plass for å berge den. De gjorde da noen latterlige forsøk på å montere diverse flytestoffer,  for igjen å få den inn på grunnere farvann. Dette resulterte i at hele skuta ble slitt i stykker. Nå ligger vraket på grunnere vann, og er i ferd med å komme på land stykkevis og delt.

slik ligger vraket i dag

hjelpemannskaper samler rester.

slik kommer restene opp på stranden
her sliter de skuta i stykker.